Domeinnaam generator en domeintips

Domeinnaam generator en domeintips

Er zijn meer dan 5 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd en al meer dan 100 miljoen .com domeinnamen. Het kan daarom zeer lastig zijn om een beschikbare en interessante domeinnaam te vinden. Een domeinnaam generator kan je helpen bij het vinden van een beschikbare domeinnaam.  Heb je al een domeinnaam in gedachten? Kijk dan bij onze hosting en domeinregistratie partner Xel Media en leg de domeinnaam vast!

Domeinnaam tips

Voordat we de links naar de domeinnaam generators tonen, geven we je eerst een aantal tips die je kunnen helpen bij het vinden van een unieke en interessante domeinnaam.

Het moet klinken

Een goede domeinnaam is makkelijk te onthouden en uit te spreken. Over het algemeen geldt, hoe korter, hoe beter. Toch maakt dit principe minder uit wanneer je gebruik maakt van bestaande woorden.

Verwerk het doel van jouw website in de domeinnaam

Het verwerken van een bestaand woord, dat gerelateerd is aan jouw website, in de domeinnaam heeft vele voordelen. Zo herkent iedereen gelijk aan de domeinnaam wat je doet of wat je levert. Zo kan je bijvoorbeeld als startend webdesignbureau denken aan woorden zoals, webdesign, design, website, ontwerp, concept, vormgeving etc. Zo’n bestaand woord kan je gemakkelijk koppelen met een ‘brandnaam’ (zelfverzonnen/uniek woord). De grote meerderheid van zulk soort domeinnamen zijn nog beschikbaar. Een bijkomend voordeel is dat jouw website een licht voordeel heeft in de ranking bij het woord dat je hebt gebruikt.

Synoniemen en meervoud

Is het woord  dat je wilt registreren al geregistreerd? Kijk dan naar de synoniemen van het woord of gebruik de meervoudsvorm.

Maak van jezelf een merk

Voor sommige websites en bedrijven kan het zeer positief zijn als je een ‘brand’ om jezelf heen bouwt. Zo kan je jouw achternaam registreren of voornaam + achternaam. Het is gemakkelijker om een persoonlijke brand op te bouwen dan een normale brand.

Andere extensie

Heb je de perfecte domeinnaam gevonden, maar is die al geregistreerd? Kijk dan of die beschikbaar is in een andere extensie, bijvoorbeeld de .com of .eu.

Vergelijk prijzen van hostingproviders

Domein extensies

Xel Media (aanrader) Yourhosting Argeweb Versio
.nl domein  €3,95  €10  €9,95  €4,79
.be domein  €7  €10  €18,95  €3,99
.com domein  €12  €12  €14,95  €7,99
.org domein  €12  €12  €14,95  €7,99
.nu domein  €35  €30  €49,50  €
.biz domein  €12  €12  €14,95  €7,99
.eu domein  €12  €10  €14,95  €4,79
.info domein  €12  €12  €14,95  €7,99
Naar de website Naar de website Naar de website  Naar de website

Domeinnaam generator

Er zijn helaas niet veel goede Nederlandse domeinnaam generators. In de onderstaande opsomming staan Nederlandse en Engelstalige generators door elkaar. De Engelstalige generators zijn uitgebreider en kan je goed gebruiken voor inspiratie (en de resultaten zou je ook kunnen vertalen in het Nederlands). Hopelijk heb je met de domeinnaam generator een leuke beschikbare domeinnaam gevonden? Kies dan een van de honderden Nederlandse domeinnaam instanties om de domeinnaam vast te leggen.