Is jouw website mobiel vriendelijk?

De mobiele telefoon is sinds de opkomst van de smartphones één van de belangrijkste communicatieapparaten geworden. Tegenwoordig doen we er zo’n beetje alles mee.

E-mails versturen, twitteren, facebooken, bellen, whatsappen, gewoon wat rond surfen op het internet en nog veel meer. Het wordt dus steeds belangrijker dat een website ook via een mobiel makkelijk te bezoeken is.

Mobiele website

Een mobiele website is een website die speciaal gemaakt is voor een mobiele telefoon. Anders dan bij een responsive websitedesign, waarbij de indeling van de website zich aanpast naar de grootte van het apparaat van de bezoeker, is een mobiele website een aparte site die gemaakt wordt voor de mobiele bezoeker. Wanneer je op je smartphone een website bezoekt word je automatisch doorgelinkt naar de mobiele website.

Mobiele app

Een mobiele applicatie, oftewel “app”, is een klein programmaatje dat je kan installeren op je smartphone of tablet. Het handige van een app is dat alle data al op je telefoon staat. Alleen de content moet nog gedownload worden.

Als voorbeeld nemen we de app van www.tvgids.tv

Hier zie je de app van tvgids.tv. Je vind hier dezelfde content als op de website zelf.  Zoals je ziet is de content anders ingedeeld dan op de originele website. De gebruiker kan nu veel makkelijker de aangeboden informatie gebruiken.

Tvgids scan

Bovendien is het natuurlijk veel makkelijker om even snel je mobiel uit je broekzak te pakken in plaats van je laptop op te starten.

Mobiele webshop

In de opkomst van de smartphones kan een mobiele webshop niet achterblijven.WebShop mobiel wireframe Bij een mobiele shop wordt de smartphone gebruiker bij bezoek aan een webshop doorgestuurd naar een mobiele versie van de webshop.
Deze is speciaal ontworpen voor optimaal gebruik van de smartphone.

 

Zorg ervoor dat jouw website mobiel-vriendelijk is. De mobiele bezoeker kan op deze manier makkelijk uw website gebruiken en hij zal zo sneller weer terugkomen op uw website.