Magento installeren

Magento installeren

Magento is een open-source webapplicatie. Met Magento kan je redelijk makkelijk een professionele webshop opzetten.

Het open-source Magento pakket biedt genoeg functionaliteiten aan om een gratis webshop te creëren waar je de controle hebt over het design, de inhoud en de functionaliteit. In dit worden de stappen naar de installatie van Magento beschreven.

Magento Hosting

Voordat je met jouw Magento webshop online kan, moet je een domeinnaam en hosting regelen. Het is van essentieel belang dat een webshop 24/7 online is. Daarom hebben diverse hostingproviders speciale Magento Hosting pakketten samengesteld.

Geoptimaliseerde webhosting servers

Bij een professionele Magento webshop hoort een professioneel Magento webhosting pakket die zorgt dat uw webshop snel en altijd bereikbaar is. Diverse hostingproviders bieden Magento webhosting aan. Deze webhosters hebben enkele van hun servers geoptimaliseerd voor Magento webshops. Vaak hebben die Magento hosting pakketten ook een beveiligende verbinding (SSL), dagelijkse back-up en installeert de provider Magento gratis.

Snelle Magento webshop

Webshops nemen in vergelijking met normale websites vele male meer dataverkeer en schijfruimte nodig. Een krachtig en veilige server is daarom nodig voor een stabiele en snelle webshop. Een snelle webshop is goed voor de conversie en levert meer sales op dan langzame webshop. Een goed Magento hostingpakket kost ongeveer 25 tot 50 euro per maand.

Domeinnaam voor een Webshop

Naast een hostingpakket heb je een domeinnaam nodig. Je kan kiezen om een eigen merk te starten (zoals Zalando) of kiezen voor een beschrijvende domeinnaam ( bijvoorbeeld kinderkleren.nl)

Magento downloaden

Wanneer je niet gekozen hebt voor een Magento hosting provider waar Magento gratis wordt geïnstalleerd, moet je Magento eerst zelf downloaden.

Vervolgens kan je Magento uitpakken (bijvoorbeeld met Winrar).

De volgende stap is het aanmaken van een database via Direct Admin. Vaak staat in het mailtje van jouw hostingprovider hoe je bij direct admin komt. Nadat je bent ingelogd, ga je naar: create new database en maak je een database aan voor je webshop.

Magento uploaden

moet alle Magento bestanden die je hebt gedownload uploaden naar de hostingserver. Het uploaden kan door middel van een FTP programma. Nadat je bent ingelogd op jouw server, kan je de Magento files slepen naar het mapje public_html. Vervolgens kan het een aantal uur duren voordat alles gereed is. Je kan het zip bestandje eerst uploaden en vervolgens uitpakken.

Bestanden schrijfbaar maken

Wanneer alles is geüpload, moet je bepaalde mappen beschrijfbaar maken. Het gaat om de volgende mappen: /lib, /media en /var. ‘Deze mappen moet je de permissie ‘777’geven. Dat kan via het FTP programma of via DirectAdmin. Via het FTP programma klik je met de rechtermuis knop op het mapje en selecteer je bestandsrechten. Daar vink je alles aan behalve de onderste vakje en vul je bij numerieke waarde: “777” in.

Magento instaleren

Ga vervolgens naar jouw website toe en installeer Magento door alle stappen te volgen.