Geld verdienen vanuit huis

Extra geld verdienen vanuit huis

Er zijn tientallen manieren hoe je wat extra's kan verdienen met een website. Op deze pagina worden de bekendste en best werkende methodes uitgelegd. Het is mogelijk om met je hobby of kennis geld te verdienen op het internet. We bespreken:

  • Verdienen met het schrijven van artikelen
  • Verdienen met advertenties
  • Verdienen als Affiliate
  • Verdienen met het verkopen van een product
  • Verdienen met domeinnamen
Verdienen met het schrijven van artikelen Een vrij gemakkelijke manier om wat extra geld te verdienen vanuit huis is door het schrijven van artikelen. Het enige wat je nodig hebt is wat inspiratie. Bij Infonu.nl kan je artikelen over een zelf gekozen onderwerp plaatsen (je moet wel een minimum aantal woorden hebben). Je krijgt 70% van de advertentie inkomsten van jouw artikel. De kracht hierachter is het schrijven van meerdere (tientallen) artikelen die allemaal een klein bedrag per maand opleveren.

Eigen website

Wil je 100% van de inkomsten houden en complete vrijheid? Dan kan je het beste een eigen website maken. Op je eigen website of blog kan je diverse verdienmodellen toepassen om wat extra's te verdienen. Heb je nog geen website? Lees dan hoe je een eigen website bouwt.

Extra geld verdienen met Advertenties

De bekendste is het toelaten van advertenties op je website via Google Adsense. Bij Google Adsense leest Google jouw website en plaatst er advertenties bij. Elke keer als er op de advertentie geklikt wordt, verdien jij wat geld. Dit kan 0,10 cent zijn maar ook 5 euro. Dat ligt eraan wat voor soort advertenties je op je website hebt. Een website met advertenties over hypotheken, leningen en vakantiereizen verdienen meer geld per click dan een website over een televisieshow. Maar het is belangrijk dat je wel iets doet, waar jouw interesse in ligt. Zo hou je het lang vol, waardoor je steeds meer kan verdienen met je website.

Affiliate Website

Je kan ook als affiliate optreden. Als affiliate promoot jij een product van iemand anders. Wanneer een bezoeker via jouw link op hun website een product koopt, krijg jij een bepaald percentage. Dit kan 1 euro zijn, maar ook 150 euro. Dat ligt aan het product dat je verkoopt. Meestal geldt de regel: hoe duurder het product is, hoe meer je verdient. Affiliate netwerken zijn de tussenschakel tussen publishers (webmasters) en adverteerders. De populairste affiliate netwerken.

Plaatsen van links en advertenties

Een andere manier om geld te verdienen met jouw website is het plaatsten van links en advertenties. Sommige website eigenaren hebben er geld voor over om een advertentie of link te plaatsten op jouw website. Hiervoor geldt wel de regel: hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer de link of advertentie waard is.

Product verkopen met je website

Ook kan je een eigen product maken en verkopen. Dit kan op twee manieren. Of je hebt al een product dat je kan verkopen, zoals logo’s of kleren  etc. Je kan zelf een product maken. Zo kan je een online cursus , een handleiding, een boek, advies of samenvattingen maken en verkopen. Heb jij bijvoorbeeld een website over tuinieren? Maak dan een handleiding hoe je een perfecte zomertuin aanlegt en verkoop de handleiding voor bijvoorbeeld €10 per stuk.

Hoe wil jij geld verdienen vanuit huis?

Welke methode het effectiefst is ligt aan de website die je hebt. Zo past Adsense goed bij blogs, websites met informatie over producten en diensten en handleidingen. Belangrijk is het feit dat er veel bezoekers op de website moeten komen om een noemenswaardig bedrag te verdienen. Adsense werkt niet goed bij een professionele bedrijfswebsite. Deze website heeft vaak minder bezoekers, waardoor er weinig te verdienen valt. Verder zorgen advertenties bij een professionele bedrijfswebsite een verlies van geloofwaardigheid. En tot slot bieden de advertenties dezelfde diensten die jouw website aanbiedt. Dus je concurreert tegen jezelf. Dus denk goed na over de verdienmodellen die je wilt toepassen om wat extra geld te verdienen.

Geld verdienen met Google Adsense

Google Adsense plaatst gepersonaliseerde en gerichte advertenties. Wanneer je besluit om Google Adsense te gebruiken, scant Adsense jouw website. Ze kunnen met de informatie die op jouw website staat gerichte advertenties plaatsten. Dus heb jij een website over lenen, dan krijg jij advertenties over lenen en hypotheken op jouw website. Heb je een website over het maken van een website dan krijg je informatie over webdesign, webhosting en domeinregistratie.

Het beste halen uit jouw website

Er wordt meer geklikt op gerichte advertenties dan niet gerichte advertenties. Verder zijn de opbrengsten van gerichte advertenties vaak hoger dan niet gerichte advertenties. Ook de bezoeker heeft meer aan gerichte advertenties, ze zoeken namelijk al informatie over dat product en krijgt gelijk een aantal diensten aangeboden. Dus een win-win-win situatie.

Adsense op jouw website

Adsense is de meest gebruikte manier op geld te verdienen online.  Dit komt omdat het makkelijk te integreren is en een steady flow aan geld oplevert. Toch zijn er nadelen aan Adsense. Teveel advertenties kan ervoor zorgen dat jouw website aan geloofwaardigheid verliest en mensen kunnen zich irriteren aan teveel advertenties. Hierdoor kunnen er minder bezoekers op jouw website komen en daardoor ook een daling in inkomsten. Het wordt geadviseerd om het rustig aan te doen met het aantal advertenties. Je kan maximaal drie Adsense advertentieblokken op jouw website plaatsten. Een onderzoek heeft aangetoond dat 1 a 2 advertenties per pagina meer oplevert dan 3 advertenties. Verder maakt het ook uit waar je de advertenties plaatst. Zo blijken tekstlinks in de tekst en een advertentie boven aan de pagina het beste te werken.

Hoeveel ga jij verdienen met Adsense

Er zijn bloggers en websites die goed geld verdienen met Adsense. Zo zijn er mensen bekend in Amerika die meer dan 100.000 per maand verdienen. Toch is voor een normale blogger Adsense niet genoeg om een maandinkomen te verdienen of je moet meer dan tienduizend bezoekers per maand hebben. Wat je verdient per click verschilt per website. Al eerder genoemd is dat gerichte advertenties meer waard zijn dan niet gerichte advertenties. Er zijn advertenties die meer dan 4 euro per klik kunnen opleveren, dit zijn vaak advertenties over duurdere producten zoals hypotheken, lenen en vakanties. Niet gerichte advertenties, zoals advertenties over een spelletje en een datingsite zijn vaak maar €0,05 tot €0,50 cent per click waard. Vaak komt het voor dat je per click tussen de €0,10 en € 2 euro verdiend.

Extra geld verdienen met domeinnamen

Een domeinnaam kan je vergelijken met een stuk landgoed. Het wordt meer waard met de tijd. Het aantal domeinnamen neemt toe, dus het aantal beschikbare domeinnamen neemt af. Een exacte domeinnaam (met een zoekwoord erin) en een korte domeinnamen worden schaars. Deze domeinnamen zijn kunnen veel geld waard zijn. Heb je een interessante domeinnaam gevonden? Ga dan direct de domeinnaam vastleggen en verkoop de domeinnaam direct of na een tijdje. Een leuke korte domeinnaam of een exacte domeinnaam kan zo 20 tot 500 euro opleveren (soms ook duizenden, maar dat zijn vaak uitzonderingen). Een website waar je de domeinnaam kan verkopen is sedo.nl.