Hoe maak ik mijn Word bestand liggend?

Hoe kantel ik mijn Wordbestand? Een vraag waar iedereen wel eens in aanraking mee komt. Handig om tabellen en grafieken beter in beeld te krijgen, maar ook wanneer je je eigen folder, flyer of nieuwsbrief wilt maken. Soms is het handig om jouw tekst of gegevens horizontaal uit te printen. Word heeft een handige functie waardoor snel een Word bestand liggend kan magen. Je kan kiezen om alle pagina’s te kantelen, maar ook kiezen voor een pagina.

Stap 1: Open het Word bestand

Open het Word bestand met de pagina of pagina’s die je wilt kantelen

Stap 2: Pagina-indeling

Klik vervolgens op de derde optie in het menu. Linksboven. Hier staat pagina-indeling.

Stap 3: Afdrukstand

Je bent nu al bijna klaar. Linksboven zie je de knop Afdrukstand. De 4de optie van links, naast marges en formaat. Selecteer deze en druk op Liggend. Alle pagina's in je Word bestand zijn nu liggend.

Wil je maar één pagina kantelen?

Het kan zijn dat je maar een pagina wilt kantelen in jouw Word bestand. Dat kan ook. Klik dan op het kleine pijltje die naar beneden staat gewezen bij 'pagina-instelling'. Kan je het niet vinden? Kijk onder het kopje 'Formaat'. Daar staat pagina-instelling.  Kijk dan iets naar rechts toe. Je ziet dan een klein pijltje naar rechtsonder.

Een pagina horizontaal maken in Word

Klik vervolgens op liggend. Daarna kan je onderaan het menu selecteren of je het hele document liggend wil, alle pagina's vanaf nu of de geselecteerde tekst. Lukt het niet?  Selecteer dan alles wat op de pagina is die je liggend wilt hebben. En volg dan deze stappen weer en klik op; de geselecteerde tekst.