Twitter profielfoto toevoegen | Formaat en afmetingen

Een Twitter profielfoto weerspiegelt jouw Twitter account. Het zegt wat over jouw persoonlijkheid, wat je wilt en wat jouw toegevoegde waarde is.

Een slechte profielfoto of geen profielfoto kan mensen weerhouden om jou te volgen, jouw berichten te retweeten en jouw website te bezoeken.

Over het algemeen zijn er twee ‘goede’ soorten profielfoto’s

  • Een persoonlijke foto
  • Een foto van het logoEen persoonlijke Twitter profielfoto komt over het algemeen beter over. Men ziet dat er een echt persoon Twittert en geen ‘afstandelijke virtueel bedrijf’. Ook als organisatie zijnde kan het ook goed zijn om een persoonlijke foto te gebruiken. Dit is dan wel alleen geschikt als je een ZZP’er of klein MKB-bedrijf bent met een paar werknemers.

Zorg dat je een verzorgde en scherpe profielfoto gebruikt, waar de persoon duidelijk jouw gezicht kan zien.

Hoe kan ik een Twitter profielfoto toevoegen?

Je kan een Twitter profielfoto toevoegen door rechtsboven op ‘Profiel bewerken’ te klikken.

Volgens zie je twee soorten afbeeldingen staan. Foto en Header. De foto is jouw profielfoto en de header is de achtergrond van jouw Twitteraccount.

Je klikt vervolgens op Foto wijzigen en je krijgt dan de opties; bestaande foto kiezen, foto maken en foto verwijderen.  Met bestaande foto kiezen, kan je een foto op je computer selecteren en die toevoegen. Bij foto maken, wordt jouw webcam ingeschakeld en kan je gelijk een persoonlijke foto maken.

Twitter profielfoto formaat en afmetingen

Het formaat en de afmetingen van een profielfoto van Twitter zijn: 81 x 81 px

Dit formaat wordt tot 48 x 48px in de ‘stream’ van tweets.

Je hoeft niet precies zo’n afmeting te uploaden. Je kan pook een grotere afbeelding met gelijke zijden toevoegen, waarna hij automatisch wordt verkleind.

Wanneer je een afbeelding met een ander formaat upload, krijg je de mogelijkheid om een deel uit die foto te selecteren en te gebruiken als Twitter profielfoto.