Handleiding: Film afspelen in Powerpoint Presentatie


Film invoegen en afspelen in Powerpoint

Je kunt via Films en Geluiden een filmbestand op uw computer invoegen in de presentatie
Om dit te doen klik je eerst in het menu op Invoegen en vervolgens op Films en Geluiden. Je zoekt vervolgens het filmbestand en selecteert het. Je ziet nu een stilstaand beeld van de film. Je kan niet de film opslaan op de Powerpoint, het is slechts een koppeling.

Wanneer je het filmbestand heb geselecteerd kan je kiezen of de film automatisch begint of pas begint wanneer erop geklik wordt.
Je kan de film ook aanpassen. Je kan selecteren wanner hij stopt met afspelen en op welk tijdstip de film begint met afspelen. Verder kan je selecteren of de film zich blijft herhalen of dat de film verdwijnt als die klaar is met afspelen
Om de film af te kunnen spelen in de presentatie, moet je wel het filmbestand in dezelfde map zetten als de powerpoint.

Knoppen toevoegen aan een film in Powerpoint

Je kan ook actieknoppen toevoegen aan je film. Om dat te doen ga je eerst naar het menu Diavoorstelling en selecteer actieknoppen. Vervolgens kan je diverse knoppen kiezen en selecteren waar je de knop plaatst. Tot slot moet je naar het filmeffect gaan in het taakvenster dat heet: Aangepaste animatie. Klik op tijdsinstelling en vervolgens op activeringsmethorden. Nu kan je invoegen bij Effect starten bij klikken op…. Selecteer hier de knop die je hebt gekozen.