Hoe maak ik een screenshot

Een screenshot is een foto van het beeld dat op je scherm zichtbaar is.

Handleiding: Screenshot maken?

Zo kan je ook jouw beeld, wat jij ziet, opslaan. Zo kan je beelden, tabellen en grafieken makkelijk kopiëren. Je kan zo ook dus een probleem die je hebt of als iets wilt uitbeelden wat je ziet makkelijk vastleggen en opsturen. Zo handig maar hoe maak ik nou een screenshot? Het wordt hieronder uitgelegd.

Stap 1: Printscreen

Er is een print screen knop op jouw computer. Met deze knop leg je het beeld vast wat je op dat moment ziet. De printscreen knop zit rechts boven van je toetsenbord. De afkorting die op de knop staat is Prnt Scr, de afkorting van Print Screen. Wanneer je het beeld heb wat je wilt vastleggen, druk dan op de knop.

Stap 2: Paint

Start vervolgens Paint op. Paint is nodig om de afbeelding te digitaliseren. Om bij het programma Paint te komen, druk je op Start menu, vervolgens op alle programma’s dan accessoires en vervolgens op Paint.

Stap 3: Plakken

Wanneer Paint opgestart is hoef je nog meer twee dingen te doen. Het eerste is het plakken van de afbeelding en het tweede is het opslaan van de afbeelding. Om de afbeelding te plakken druk op tegelijk op control v of je doet rechtermuisknop en klikt dan op plakken.

Stap 4: Opslaan

Tot slot ga je de afbeelding opslaan. Op de afbeelding op te slaan klik je op de knop aan de linker bovenkant, naast de tekst menu. Vervolgens klik je op opslaan als. Het wordt geadviseerd om de screenshot als PNG of JPEG op te slaan. Hierdoor blijft de screenshot van goede kwaliteit. Geef de afbeelding vervolgens een naam en klik op opslaan. Nu weet je het antwoord op: hoe maak ik een screenshot!