Hoe en waar installeer ik WordPress?

Wanneer je niet kiest voor een webhost waarbij  je automatisch WordPress kan ik installeren, dan zou je Worpress zelf moeten installeren en plaatsen op jouw hostingpakket.

Over het algemeen is het installatieproces van WordPress nog erg gemakkelijk en kan je binnen 5 minuten klaar zijn.

Stap 1. Klaar voor de start

Voordat je kan beginnen heb je wel een paar dingen nodig. Dat is toegang tot jouw webserver (dus jouw hostingpakket) en een FTP client. Een FTP client moet je downloaden. Bekende FTP clienst zijn FileZilla en WinSCP.

Hosting voor WordPress

Jouw hostingpakket zou wel moeten voldoen aan de eisen die WordPress stelt. Zo zou jouw hostingpakket moeten beschikken over de PHP versie 5.2.4 of hoger, een the mod_rewrite Apache module en een MySQL versie 5 of hoger.

Over het algemeen heeft jouw hostingpakket dat wanneer hij een MySQL database heeft. Dus kijk even naar het pakket dat jij hebt bestelt en kijk of je daar 1 of meer MySQL databases hebt. Zie je het niet staan? Mail of bel even jouw hostingprovider en vraag of ze de bovenstaande versies hebben.Stap 2: Download WordPress

Download vervolgens WordPress via deze link.  Pak vervolgens WordPress uit (unzip het bestand).

Vervolgens maak je voor WordPress een database aan op jouw webhostingpakket en maak je een MySQL user aan met alle privileges.

Plaats vervolgens het WordPress bestand (wat op je computer staat) via het FTP programma in de root directory van jouw hostingpakket. Is WordPress bedoelt voor weblog naast jouw normale website? Maak dan een aparte map aan en noem die bijvoorbeeld blog. Jouw WordPress blog is dan te bereiken via jouwdomein.nl/blog.

Stap 3: Installeer WordPress

Vul vervolgens in je browser (Chrome bijvoorbeeld) naar jouw domeinnaam en vul erachter /wp-admin/install.php

Voor aparte blogs (naast je normale website) wordt het dan /blog/wp-admin/install.php

Succes!