Onderwerp voor Ebook bedenken of verzinnen

Ebook 1Het aanbieden van een gratis ebook is één van de effectiefste manieren om e-mailadressen te verzamelen. Je kan ook een ebook voor een bepaald bedrag aanbieden. Je creëert dan een middel dat kan zorgen voor een passief inkomen.

Na publicatie en de promotie van het ebook komt er namelijk weinig bij kijken.

Hoe je de e-book ook wilt inzetten, één ding blijft gelijk. Het e-book moet over een onderwerp gaan waar men interesse in heeft, waardoor men hun e-mailadres voor wilt afgeven of een bepaald bedrag ervoor wilt geven.Onderwerp voor Ebook verzinnen

Maar hoe bedenk je waar jouw ebook over moet gaan? Een betere vraag; waar heeft de doelgroep behoefte aan.

Er zijn meerdere methodes om mogelijke ebook onderwerpen te verzinnen.

Methode 1; Forums

Voor bijna elke niche (markt) is er een forum. Een forum waar men praat over problemen en nieuwe ontwikkelingen. Door die forums door te speuren kom je vaak dezelfde soort forumonderwerpen of problemen tegen. Er is dus een behoefte aan meer informatie over dat probleem of onderwerp. Dat is één manier om aan ebook onderwerpen te komen.

Methode 2; Interview de doelgroep

Misschien de beste manier om een ebook onderwerp te bedenken is door het aan de doelgroep zelf de vragen. Wanneer je meerdere mensen in jouw doelgroep interviewt (of gewoon simpel een gesprek mee aangaat), vertellen ze je vaak zelf waar ze mee zitten of waar zij benieuwd naar zijn. Je creëert dus ebook onderwerpen voor de doelgroep uit de doelgroep.

Methode 3; Keyword tool

Er zijn tientallen tools, zoals de Google keyword tool, waarmee je kan zoeken naar veel gezochte termen in jouw niche. Hoe vaker er gezocht wordt naar een onderwerp, hoe meer behoefte eraan is. Probeer bij elk zoekwoord je aftevragen waarom ze zoeken met dat zoekwoord. Dus creëer van een woord of een groep van woorden een vraag en beantwoord die vraag uitgebreid in je ebook.

Methode 4; Blogs

In elke niche zijn er blogs waar regelmatig artikelen worden gepost over de ontwikkelingen in de niche. Kijk vervolgens naar de meest populaire artikelen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door ze op het aantal social shares in te delen. Hoe vaker een artikel gedeeld wordt, hoe groter de behoefte is. Een andere manier om een ebook onderwerp te verzinnen is door te kijken welke blogartikelen de meeste reacties hebben. Reacties = discussie = interesse.

Dus hoe kan je een onderwerp voor je ebook bedenken en verzinnen?

Door onderzoek te doen naar je doelgroep via forums, blogs, interviews en de zoekwoorden tool.