Hoe krijg je meer volgers op Twitter?

Twitter 5Bij Twitter draait het om het delen van informatie. Het heeft echter weinig zin als de informatie die jij deelt niet of nauwelijks gelezen wordt. Dus hoe krijg je meer volgers op Twitter, zodat ook meer mensen jouw tweets onder ogen krijgen?

Twitter op je website

Een van de meest effectieve manieren om relevante Twitter volgers te krijgen is door het plaatsen van een ‘Twitter volg box of button’ op je website te plaatsen. De beste plaats voor zo’n follow button is in de sidebar. Zo komt jouw Twitteraccount onder de ogen van elke regelmatige en nieuwe website bezoeker en kunnen ze jou met een druk op de knop volgen.

Twitter in je e-mail

Mail is en blijft nog een van de meest gebruikte middelen om de communiceren. In je mail kan je ook een handtekening plaatsen. Buiten je functie en jouw contactgegevens kan je ook je Twitter account vermelden. Je zou die vermelding ook wat actiever kunnen maken.

  • Bijvoorbeeld: Volg mij op Twitter (en de URL van jouw account + ernaast jouw Twitter account)

Helpen

Veel mensen maken gebruik van Twitter om antwoord te krijgen op bepaalde vragen. Die vragen stellen ze aan hun volgers of maken ook gebruik van de hastag #dtv of #durftevragen. Wanneer je iemand helpt, kom je niet alleen jouw account onder ogen bij de persoon, maar heb je ook gelijk die persoon geholpen. Vaak volgen die mensen jouw dan.

Reageren en discussiëren

Op Twitter staat delen centraal. Daarna komt reageren. Met een reply kan je reageren op wat mensen zeggen. Je kan je mening geven, een complimentje of een tegenargument. Zo komt jouw account ook onder ogen bij die personen. Door te reageren op tweets van jouw doelgroep kan je gefocust meerwaarde creëren en meer volgers genereren.

Reageren op blogs en forums met Twitter handtekening

Op weblogs en forums krijg je altijd de mogelijkheid om een handtekening te plaatsen. Vaak staat in die handtekening wat je doet en wat je website is. Je zou ook de handtekening kunnen gebruiken om jouw Twitteraccount zichtbaarder te maken en te ‘promoten’.

Andere mensen volgen

Een andere effectieve manier is het volgen van je doelgroep. Veel van de mensen zien wanneer nieuwe mensen hun volgen. Vaak kijken ze dan gelijk op het account van die persoon om te beslissen of die persoon ook interessant is om te volgen. Als dat zo is volgen ze dan die persoon.

Door mensen te volgen die bij jouw doelgroep horen, kan je gericht volgers erbij krijgen. Die mensen beslissen aan de hand van je profielfoto, je laatste tweets en je bio informatie of je interresant voor hun bent. Zorg ervoor dat je dat allemaal goed hebt afgesteld. Zorg er verder ook niet voor dat je teveel mensen tegelijk gaat volgen. Dit kan spammerig overkomen.

Welke tips hebben jullie nog om meer volgers op Twitter te krijgen?