Domeinnaam registreren voor een webshop of webwinkel? Waar en wat voor?

Webshop 5Het registreren van een domeinnaam voor je webshop of webwinkel is een grote en belangrijke stap in het proces naar een succesvolle webwinkel.

Over het algemeen is het verstandig om je merknaam (de naam van je webshop) als domeinnaam te registreren. Zo voorkom je dat mensen de domeinnaam met de merknaam verwarren en beide namen minder aandacht krijgen.

De naam van je webshop kan je net zoals de domeinnaam in drie groepen opdelen.

  • Beschrijvende domeinnamen
  • Merk domeinnaam
  • Combinatie


Beschrijvende domeinnaam

Bij een beschrijvende domeinnaam, bestaat de domeinnaam uit een of meerdere woorden die de webshop en haar product beschrijft. Hierbij kan je denken aan ebookkopen.nl of ebookshop.nl

Merk domeinnaam

Een merknaam is een unieke naam die jouw organisatie weerspiegelt. Met een merknaam kan je sneller en gemakkelijker een imago creëren en naamsbekendheid opbouwen. Een voorbeeld van een merknaam is bol.com.

Domeinnaam combinatie

Een combinatie is ook mogelijk. Hier combineer je unieke merknaam met een bestaand woord. Je kan denken aan: Floxebooks.nl Floxwebshop.nl.

Een domeinnaam registreren voor je webwinkel of webshop

Een domeinnaam kan je bij een van de duizenden domeinnaamproviders registreren. Het is over het algemeen handig als je de domeinnaam bij de zelfde provider registreert waar je ook hosting hebt. Een domeinnaam kost circa 10 tot 30 euro per jaar. Een kleine investering voor een ‘eigen’ plekje op het internet.

Bekende domeinnaamproviders zijn

  • Xel Media
  • Hostnet
  • Yourhosting