Een naam verzinnen voor een webshop? Gids: Webwinkelnaam bedenken

Webshop 4De naam van een webshop heeft op korte en lange termijn, direct en indirect een grote invloed op de prestatie, naamsbekendheid en zelfde op de conversie van je webshop.

Over het algemeen zijn alle webshop namen in twee groepen te delen.

  • Beschrijvende namen en merken.


Beschrijvende webshopnamen

Zoals het woord als zegt, beschrijft een beschrijvende webwinkelnaam het product dat de webwinkel verkoopt. Vaak wordt de naam van het product gekoppeld met een eigenschap, een werkwoord of een algemeen woord.

Je kan dan denken aan; laptopbestellen, laptopshop of goedkopelaptops.

Het voordeel van een beschrijvende webwinkelnaam is dat men in één oogopslag kan zien wat de webshop verkoopt of waar zij gespecialiseerd in zijn.

Merk als webshopnaam

Een merk als webshopnaam heeft vele voordelen. Zo ben je niet gevoelig veranderingen in de markt (bijvoorbeeld als er geen laptops meer verkocht worden, maar alleen tablets), je kan makkelijker een imago en dus naamsbekendheid opbouwen. Er zijn weinig webshops met een beschrijvende namen die direct en gemakkelijk onthouden wordt (hoeveel kan jij er bedenken?).

Merknamen, zoals bol.com of wehkamp.nl, geven niet direct weer wat het bedrijf doet, maar kan wel snel geassocieerd worden met een object, slagzin of product.

Webwinkelnaam combinatie

Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Zo kan je een merknaam (uniek woord) koppelen met een bestaand woord. Hierbij kan je denken aan Floxlaptops of Floxwebshop.