Hoe lijk ik slanker met alleen kleding?Iedereen heeft wel eens een tijd waar hij geen tijd heeft om te sporten of minder zin om minder te gaan eten. Je kan ook je silhouet verbergen totdat je weer tijd hebt om te trainen.

1 Laagjes = dunner

Door een donkere kleur trui te dragen over een lichtere shirt dat tot over de band van je broek valt, lijkt je torso langer en dus slanker. Belangrijk is dat je shirt een rechte onderkant heeft.

2 Een streepje voor

De meeste pakken werken slankmaken, doordat de monochrome kleuren en texturen een ononderbroken verticale lijn vormen van jouw net tot jouw voeten

3. Illusie

Een jasje met klassieke, brede revers trekt de aandacht naar de breedste punt. Jouw schoulders dus, verder geeft het de V-vorm terug.

4 Stop met strijken

Broeken met een vouw aan de voorkant hebben meer stof rond je heupen. Broeken zonder plooien accentueren een slanke taille en verbergen een iets zwaardere.

5. Laagjes knoopjes

Kies voorjasjes met een of twee knopen, waardoor er in een driehoek daarboven meer shirt zichtbaar is. Dat leidt de aandacht af van je middel.

6. Draag kleding op maat.

Maak niet de fout te denken dat ruime kleding je vetrollen verbergt, juist zijn het de wijdere kleren waarbij deze goed zichtbaar zijn.

7 Geen contrast

Een donkere shirt met een donkere broek laat je taille verdwijnen en geeft je meer zelfvertrouwen.

8 V hals.

Zeg maar dag tegen de shirts met een ronde hals. De punt van een V-hals shirt zorgt ervoor dat je langer en slanker lijkt en vermindert je onderkin.