Wat voor domeinnaam moet ik registreren?

Voordat je een domeinnaam gaat registreren zou je eerst moeten weten hoe een domeinnaam precies in elkaar zit. Wanneer je dat weet, kan je makkelijker en een betere domeinnaam vastleggen.

Een domeinnaam bestaat uit twee onderdelen; de naam en de extensie.

De domeinnaam extensie

De extensie is een soort regio adres van jouw website. Met de extensie geef je aan voor wie de website bedoelt is.  Alle extensies zijn ook te verdelen in twee groepen. De ene groep richt zich op een type website en de andere op een locatie.

Zo is bijvoorbeeld de Nederlandse domeinnaam extensie de .nl en de Belgische domeinnaam extensie is de .be. De extensies die gericht zijn op een type website zijn over het algemeen interessant voor Engelstalige websites. Zo heb je de .com, .info en de .org.

Toch hebben de meeste extensies geen restricties. Wel is het handig om een bekende en logische extensie te selecteren. Dus voor een Nederlandse website een .nl, voor een Belgische website een .be en voor een Engelstalige website en .com of .net.

Een unieke domeinnaam verzinnen

De naam van je website moet uniek zijn bij de extensie die jij kiest.  Dit kan soms een lastig proces zijn. Zo zijn er al 5 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd.


Wat tips;

  • Verzin een eigen merknaam
  • Koppel meerdere woorden aan elkaar
  • Koppel een merknaam aan een bestaand woord