Een video (link) toevoegen in wordpress

Dus je wil een Youtube filmpje of een video van een andere website delen in je post. Je kunt op twee manieren een video delen met je bezoekers.

– een link plaatsen;

– een embed video toevoegen in WordPress.

Een link plaatsen

Je hebt verschillende manieren om een link te plaatsen in WordPress. Een gemakkelijke methode is om de link te kopiëren en vervolgens te plakken in je post.

Je ziet nu in het “what you see is what you get” venster de URL die je net geplaatst hebt. Wanneer je overschakelt naar het tekst venster zie je het volgende staan:

“<a href=”http://deaanhouder.nl/”>http://deaanhouder.nl/</a>”

Hier zie je nu dus twee keer de URL staan van de aanhouder. De eerste geeft de anchor tekst aan en de tweede URL is de werkelijke link die geopend wordt wanneer jouw bezoeker er op klikt.

Nu is de anchor tekst hetzelfde als de link, dat is (meestal) niet het handigst. Een goede anchor tekst beschrijft de website(pagina), hier gaan we in een andere post verder op in.

Een andere manier om een link te plaatsen is via de knop “Media toevoegen”.

Media toevoegen in WordPress

Vervolgens klik je op “invoegen via URL” of op een van de andere mogelijkheden mocht dat van toepassing zijn.

Hier kun je de URL invoegen en daaronder de titel, oftewel de “anchor tekst” invoeren.

URL invoeren in WordPress

 

Nog een methode om een link te plaatsen, ja nog één, is via het link knopje in de taakbalk van het “what you see is what you get” menu. Selecteer eerst de tekst die je wil gebruiken als anchor tekst en klik vervolgens op het link knopje.

Link knop in WordPress

Nu krijg je het volgende scherm

Link invoegen en bewerken in WordPress

In dit menu kun je de URL invoeren en de titel. De titel die je hier invoert is NIET de anchor tekst, die had je namelijk al geselecteerd voordat je op de link knop drukte. De titel geeft de bezoeker een kleine beschrijving van de link wanneer deze met de muis op de link staat.

Link info wordpress

Het nadeel van een link plaatsen is dat je zelf de bezoekers wegstuurt naar een andere websitepagina en dat willen we natuurlijk niet.

 

Een embed video toevoegen in WordPress

Een embed video toevoegen in je WordPress pagina lijkt misschien heel moeilijk, maar deze is heel gemakkelijk te plaatsen. Het voordeel van een embed video is dat je de bezoeker niet kwijt raakt, maar wel de extra (visuele) informatie kan aanbieden.

Een video toevoegen in je wordpress post doe je als volgt:

 Ga naar de Youtube pagina of andere website waar je het filmpje vandaan haalt en kopieer de embed code. Deze ziet er doorgaans zo uit:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/tGQRMkiIA2U” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>  

 Deze plak je vervolgens weer in jouw wordpress post.

 LET OP!

Zorg wel dat je deze embed code in het tekst venster plaatst in plaats van het “wysiwyg” venster.

Wanneer je dit gedaan hebt zul je in het “wysiwyg” venster een frame zien. Wanneer je nu op “publiceren” drukt heeft jouw post een ingesloten video.