Hoe kan je een Twitter account aanmaken?

Het is erg eenvoudig om een Twitter account aan te maken. In 6 simpele stappen heb je een eigen Twitter account en kan je beginnen met Twitteren, volgen en gevolgd worden.

Om een Twitter account aan te maken, zou je eerst naar de website van Twitter moeten gaan. Twitter.com

Vervolgens staat er aan de rechterkant: ‘New to Twitter? Join today’

Daar vul je vervolgens jouw accountnaam in, een e-mailadres dat je gebruikt en een eigen gekozen wachtwoord.

De accountnaam is jouw Twitteradres. Zo kunnen mensen jouw vinden en naar jouw berichten sturen. Om een tweet te sturen naar een andere persoon zou je later een apenstaartje voor zijn account naam te zetten.

Bijvoorbeeld  @deaanhouder hallo

Buiten je accountnaam kan je later ook een gebruikersnaam aanmaken. Die kan anders zijn dan je account naam. De gebruikersnaam kan altijd aangepast worden en is beter zichtbaar dan de accountnaam. De Twitter accountnaam staat wel voor altijd vast.

Bij de volgende stap wordt er gecontroleerd of jouw accountnaam beschikbaar is. Wanneer dat niet zo is, zou je hem moeten aanpassen.

Wanneer je een vrije twitteraccount naam heb gevonden, kan je op ‘create my account’ klikken en ben je in principe klaar. Toch geeft Google nog een paar stappen weer.

In die stappen krijg je de mogelijkheid om interesses en vrienden toe te voegen.

Wanneer je diverse interesses selecteert, krijg je suggesties van mensen die je kunt volgen. In de stap vrienden toevoegen kan je via een mailadres alle contacten automatisch toevoegen.

De laatste stap is het verifiëren van je account. Op je mailadres heb je een mailtje met een link gekregen. Wanneer je op die link klikt, wordt alles officieel en heb je een eigen Twitter account aangemaakt.

Heb je nog vragen omtrent; hoe moet ik een Twitter account aanmaken? Laat een reactie achter.