Hoe maak ik knapperige aardappeltjes met aioli en pittige tomatensaus
Wat je nodig hebt.
750g aardappels (Russet), geschild en in partjes
3 el extra vergine olijfolie
Zout en peper naar smaak
1 tl pineton (gerookt paprikapoeder) + een beetje extra voor de aardappels
2 el olijfoliemayonaise
2 tenen knoflook, fijngehakt.
Sap van 1 citroen
400 g tomaten uit blik
1 el sherryazijn of rodewijnazijn
1tl suiken
1 mespuntje cayennepeper
Hoe maak ik het?
Verwarm de oven voor tot 200 graden en leg de aardappelpartjes op bakpapier, samen met de helft van de olijfolie, wat zout en een mespuntje pimenton. Rooster de aardappels in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
Ondertussen maak je de sausjes. Roer voor de aioli het citroensap en de knoflook door de mayonaise. Voor de tomatensaus verwarm je de overgebleven olijfolie in een sauspan op lage warmte. Voeg de tomaten, azijn, suiker en cayennepeper toe en kook de saus totdat deze een beetje is ingedikt. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Kruid de saus met zout en peper en laat de saus voor serveren een beetje afkoelen. Serveer de knapperige aardappeltjes uit de oven met de twee sazen.