Hoe voeg ik een Twitter volg knop toe op mijn (WordPress) website?

Twitter is van de populairste sociale netwerken ter wereld.  Er zijn meer dan 1 miljoen Nederlandse twitteraccounts. Zij hebben in totaal meer dan 2.5 miljard tweets verstuurd.

Twitter is een uitstekend medium om de bezoekers te binden met jouw website en jouw onderneming. Wel zouden ze eerst jouw moeten volgen. Een van de beste manieren om meer volgers te krijgen is het toevoegen van een Twitter volg knop op je website.

Hoe voeg ik een twitter volg knop toe?

Er zijn tientallen thema’s en plugins waarbij je automatisch een twitter volg knop kan toevoegen in de sidebar van jouw website.

Heb je niet zo’n thema? Dan kan je zeer gemakkelijk een Twitter follow button plaatsen door een simpele code op je website te plakken.

Twitter biedt 4 verschilende knoppen aan. De meest gebruikte is de follow knop.


Twittervolg knoppen

  • Stap 1; Ga naar de resource pagina van Twitter
  • Stap 2: Selecteer de volgknop
  • Stap 3: Vul jouw twitternaam toe
  • Stap 4: Verander de taal Engels naar Nederlands
  • Stap 5: Kopieer de code naar jouw website

Twitter code volgen

Aan de rechterkant staat; preview en code. De code die voor jouw gemaakt is kan je plaatsen op jouw website. Die zou je kunnen plaatsen op een specifieke pagina in de html versie op de plek waar jij hem wilt hebben.

De meest voorkomende positie voor een Twitter volg knop is in de sidebar. Wanneer je gebruik maakt van WordPress dan moet je naar Widgets gaan. Een tekstbestand toevoegen in de sidebar en in die widget de code plaatsen.

Nadat je de code heb opgeslagen kan je hem gelijk bekijken op je website!

Succes!