Nederlandse Affiliate Netwerken

In Nederland zijn er verschillende affiliate netwerken actief. Veel van deze netwerken richten zich specifiek op de Nederlandse markt, echter zijn er ook Europese netwerken actief in Nederland. Een aantal netwerken die in Nederland actief zijn:

• Daisycon
• Tradedoubler
• Tradetracker
• M4N
• Affilinet
• Zanox
• Cleafs

De grootste Netwerken in Nederland zijn Zanox / M4N, Daisycon en Tradetracker.

Overzicht Nederlandse Affiliate NetwerkenIn juni 2011 nam het Duitse Zanox alle aandelen van M4N over voor een bedrag van ongeveer 30 miljoen euro. Dit maakt Zanox in één klapt marktleider in Nederland. Zanox boekte in 2011 een resultaat van 14 miljoen euro omzet. Dit resultaat is exclusief de omzet van M4N. Sinds de over name van Zanox worden de omzetcijfers van M4N niet meer openbaar gepubliceerd.

Daisycon maakte in 2011 een gezonde groei door en het aantal werknemers groeide van 73 naar ±85 werknemers. Daisycon maakt de afgelopen 3 jaar een flinke omzetstijgingen door en verwacht ook dat dit de komende jaren stabiel blijft.

Tradetracker is een van de affiliate netwerken die de omzet schatting van 2011 naar beneden moest bijstellen. In 2008 was Tradetracker nog het grootste affiliate netwerk in Nederland. Tradetracker verlegt haar focus steeds meer naar het buitenland. Zo zijn ze al in tien verschillende landen actief en begint het daar steeds meer omvang te krijgen.

De vergoedingen die worden uitbetaald, hangt samen met de waarde van het product of dienst. Over het algemeen zijn de percentages het hoogst bij hypotheekproducten, GSM-aanbiedingen en leningen. Maar ook adverteerders uit de reisbranche bieden een aantrekkelijk percentage. Dit percentage kan oplopen tot 4 a 5% per verkocht product.