Waarom een website, blog of webshop maken?

Sta je aan de start van een nieuw bedrijf en ben je benieuwd wat een website voor jouw kan betekenen. Dan ben je hier op het juiste adres.

Waarom een professionele Webdesigner

Je website is het online gezicht van je bedrijf en dus een belangrijk instrument om jezelf te presenteren. Natuurlijk wil je dat deze er dan ook goed uitziet. Net als in het echt heb je ook online maar één kans om een goede indruk te maken. Wanneer dit niet het geval is, is het tijd voor een make-over!

Webdesign is het logisch indelen en programmeren van een website.
Het gaat niet alleen om wat de bezoeker gaat zien, maar ook om wat daar achter zit.
Denk hierbij aan de structuur en de codes die geschreven moeten worden.

Waarom is een professionele webdesigner belangrijk? Een professioneel webdesigner heeft ervaring in het maken en logisch indelen van websites. De bezoeker van jouw website is op zoek naar een antwoord en hij wil die met zo weinig mogelijk muisklikken bereiken. Een webdesigner helpt jou met het maken van een gebruiksvriendelijke website.

Helpt een blog?

Een blog is een uitstekend instrument om jezelf te presenteren. Door een of meerdere blogs te schrijven en hiermee je ervaringen en kennis te delen help jij vragen van mensen te beantwoorden. Hiermee creëer je meer verkeer naar jouw website, want jij bent degene met de antwoorden!

Is een webshop handig?

Ja, een webshop kan zeer handig zijn. Door een webshop te gebruiken kun je namelijk digitaal verkopen en je klantenbestand vergroten. Er zijn betaalde webwinkelsoftware pakketten die je kunt aanschaffen, maar er zijn ook “opensource” pakketten. Opensourcesoftware betekent dat jij, de eindgebruiker, toegang hebt tot the source, oftewel de bron van de software. Voordeel van deze techniek is dat de eindgebruiker de software kan bestuderen, aan passen en verbeteren.

Wat is een responsive design

Wat is responsive design? Tegenwoordig hebben we geen standaard manier meer voor het surfen op het internet. Afgelopen jaren is het aantal verkochte smartphones en tablets flink gestegen. Hiermee stijgt ook het mobiele internet gebruik. Deze verschillende manieren van surfen op het internet betekent ook dat de websites zich aan moeten passen aan de grote van het scherm van bijvoorbeeld een tablet of smartphone. Dit is wat responsive design doet.  De inhoud van de site blijft hetzelfde, maar de presentatie van de site past zich aan het apparaat van de gebruiker aan.

Wat is een landingspagina?

Wanneer een bezoeker een link of een advertentie aanklikt kan deze op een landingspagina komen. Deze pagina is bedoeld voor het verkrijgen van klanten. Een goede landingspagina zet aan tot actie. Dit kan verschillen van een inschrijving op een nieuwsbrief tot een donatie voor een goed doel. Wil je zelf een website bouwen? Bekijk dan de WordPress website bouwen handleiding van Xel Media