Wat voor hosting voor mijn webwinkel of webshop?

Webshop 3Een goede hostingprovider is essentieel voor een succesvolle webwinkel. Het is belangrijk dat de webshop altijd beschikbaar is en dus zo weinig mogelijk down-time heeft en dat de website snel laad.

Genoeg ruimte en dataverkeer zijn dus belangrijk. Verder is het handig om je te verdiepen, vooral bij grote webwinkels, in de opbouw van het hostingpakket.

Hostingprovider selecteren voor je webshop

Vraag de webhost bijvoorbeeld de vraag; wat gebeurd er als je over het datalimit heen gaat of wat gebeurd er als een van de andere websites, die op de zelfde server staan, opeens een gigantische piek in het verkeer krijgt? Wordt jouw webshop dan langzamer of blijft die even snel?

Geoptimaliseerde hosting voor een webwinkel?

Voor grotere webwinkels, grote Magento webshops bijvoorbeeld, zijn er speciale geoptimaliseerde hostingpakketten. Je webshop wordt dan gehost op een server die speciaal voor Magento geoptimaliseerd is. Hierdoor is je webshop over het algemeen vele male sneller, veiliger en dus betrouwbaarder.

Magento hosting kost circa tussen de 29 en 100 euro per maand.

Hosting voor een kleine webshop?

Een kleine webshop heeft niet zoveel schijfruimte en dataverkeer nodig. Het is dan ook onnodig om tientallen tot honderden euro’s per maand aan hosting te besteden. Heb je dus een kleine Magento webshop of een WordPresss webshop met tientallen producten? Dan heb je vaak genoeg aan een redelijk groot hostingpakket. Zo’n  hostingpakket kost circa 7 tot 15 euro per maand.