Website optimaliseren voor zoekmachines

Een hoge positie in de zoekmachine zorgt voor meer sales. Door je website te optimaliseren voor zoekmachines kan je hogere posities bereiken We hebben aantal tips voor je verzamelt om je website te optimaliseren voor de zoekmachine.

Zoekwoorden analyse/ doelgroep analyse

Kijk via de Google Analytics Keyword tool  op welke termen de bezoeker zoekt. Kies vervolgens een term en maak een pagina die over dat onderwerp gaat aan.

Denk als de zoeker

Bedenk vervolgens waarom die persoon die zoekterm gebruikt. Wat voor vragen zal die persoon hebben en waar zal die persoon informatie over willen? Probeer vervolgens die vragen op de pagina zo goed mogelijk te beantwoorden

Titels optimaliseren voor de zoekmachine

Maak de titel van je website informatief en actief. Zo weet de zoekmachine en de gebruiker waar de pagina over gaat en wordt de gebruiker overtuigd om op jouw link te klikken in plaats van een andere. Probeer het zoekwoord waarop je wilt ranken vooraan in de titel te zetten.

Webpagina optimaliseren voor de zoekmachine

Geef elke alinea vervolgens een informatieve kop. Hier kan je bijvoorbeeld de mogelijke vragen die de bezoeker bij het zoekwoord zal hebben voor gebruiken. Probeer je webpagina zo goed en informatief mogelijk te maken. Dus gebruik ook relevante afbeeldingen en video’s als dat nodig is. Probeer de best mogelijke pagina over dat onderwerp in Nederland te worden.

Deel jouw webpagina

Ben je al actief op Social Media? Ja? Mooi! Deel interessante webpagina's van jouw website via social media en zet een link in jouw social media profiel naar jouw website. Hoe meer mensen jouw webpagina delen of linken naar jouw webpagina hoe beter de pagina in de ogen van de bezoeker is.

Help je doelgroep met het oplossen van hun probleem

En doe dat ook op andere websites. Ga eens op zoek naar mensen die vragen hebben over het onderwerp waar jouw website over gaat. Die vragen kan je vaak vinden op forums en blogs. Beantwoordt die vragen uitgebreid en zet een link en jouw handtekening naar jouw website. Wie helpt, wordt geholpen!